K

Krvácející přerostlá dáseň, která se nehojí

Dobrý den, mezi pětkou a osmičkou mi ze zhora přerůstá dáseň. Jednou už jsem si říkala že to bude pryč protože začali kousky té dásně odpadávat ale mám to tam pořád a když si čistím zuby teče mi z toho krev. Rada bych se zeptala jestli to bude na řezání. Nebo co s tím mám dělat.
Děkuji

Dobrý den.

velmi bych doporučila, co nejdříve se objednat k lékaři. Jakékoli nehojící se změny dásní a sliznic v ústech není radno podceňovat. Bez vyšetření toto není možné objektivně posoudit. Dle rozsahu usuzuji, že se jedná o větší kus dásně.  Lékař by Vás měl vyšetřit a případně poslat na specializované pracoviště, kde Vám z tkáně odeberou vzorek, nebo celý výrůstek rovnou odstraní a zjistí, o co se jedná. Do doby, než Vás lékař vyšetří bych poradila pečlivě si čistit okolní zuby měkkým kartáčkem s větším počtem vláken a hygienu podpořit ústní vodou s chlorhexidinem.

MDDr. Kateřina Podušková

Jsem zubní lékařka a také maminka. Studovala jsem na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Zubní lékařství je zároveň mým koníčkem a ke své práci cítím velkou pokoru a zodpovědnost. Velmi mě potěší, pokud Vám naše články přijdou k užitku a trochu přiblíží svět stomatologie.
Více informací
Zpět
Chcete dostávat emailové novinky?