K

Korunka nedrží na kořeni zubu.

dobrý den chci se zeptat mám korunku už 20 let na čtverce vpravo. před dvěma roky mi korunka spadla a paní zubařka mi ji přilepila . teď mi korunka znovu spadla apaní zubařka mi řekla že kořen je už jiný že neví jestli má korunku ještě lepit nakonec ji přilepila vydrželo to jen pět dní a znovu spadla. šla jsem znovu k zubařce ale už to přilepit nechtěla a mám přijít kořen zubu vytrhnout a potom prý do kosti nastřéit čep a na to udělat nový zub. prosím o radu jestli je možnost kořen zachovat nastavit a udělat novou korunku. děkuji za odpověď

Dobrý den!

Myslím, že se ve Vašem případě, bude jednat o korunku ukotvenou v kořeni pomocí čepu. Tak či tak, v jaké kondici je kořen a jestli je ještě použitelný, musí rozhodnout lékař na základě vyšetření a zhotovení rentgenového snímku. Předpokládám, že paní doktorka shledal kořen již velmi oslabený, aby unesl další zatížení. Doporučuji investovat čas i finance do ošetření, které se jeví jako dlouhodobé.

MDDr. Kateřina Podušková

Jsem zubní lékařka a také maminka. Studovala jsem na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Zubní lékařství je zároveň mým koníčkem a ke své práci cítím velkou pokoru a zodpovědnost. Velmi mě potěší, pokud Vám naše články přijdou k užitku a trochu přiblíží svět stomatologie.
Více informací
Zpět
Chcete dostávat emailové novinky?