B

Bolest jazyka po trhání osmičky

Dobry den 6.2 2023 jsem byla na trhani leve dolni osmicky po tydnu hojeni mam s jednou casti jazyka kdyz chci jazyk natahnout je to hrozna bolest ktera mi strili az do ucha.

 

Dobrý den,

po extrakci zubu se mohou objevit různé komplikace. Dolní osmičky jsou ke komplikacím náchylnější než ostatní zuby. Podle obtíží, které máte, usuzuji, že Vám lékař extrakční ránu zašil. To je správný postup. Občas ale stehy tahají za okolní tkáně, a to je pravděpodobně Váš případ. Stehy se mohou již odstranit, proto doporučuji navštívit lékaře, aby Vás vyšetřil a stehy odstranil. Pokud  rána zašitá není, může se jednat o jinou komplikaci. Každopádně se to bez návštěvy ordinace neobejde.

Více informací o extrakcích zubů moudrosti najdete zde.

S pozdravem

Lukáš Kaloš
AXION Dental Dock

 

 

MDDr. Ing. Lukáš Kaloš

Vystudoval jsem obor Zubní lékařství na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy, kam jsem nastoupil už jako inženýr s praxí ve Škoda Auto, takže už jsem měl jasno, proč chci na medicíně studovat stomatologii.

Po ukončení studia jsem pracoval na stomatochirurgickém pracovišti. S kolegou jsme pak v roce 2013 založili společnou ordinaci s pobočkami v Praze a severních Čechách. V současné době mám v Praze vlastní ordinaci AXION Dental Dock, kde pracuji se stabilním týmem skvělých zubařů, hygienistek, sester i recepčních.
Zpět
Chcete dostávat emailové novinky?